Ervaringen met Sensiplan


Vrouwen beginnen om heel uiteenlopende redenen met Sensiplan. Benieuwd naar de ervaringen van anderen met Sensiplan? Lees hieronder ervaringen van gebruikers.


Sensiplan heeft een bijzondere invloed gehad op onze relatie. Het geeft veel openingen tot gesprek onderling. Mede daardoor leerden wij elkaar meer vertrouwen. NFP/Sensiplan versterkt het zelfvertrouwen van een vrouw.

We hebben de cursus als heel positief ervaren. Samen zijn we veel te weten gekomen over de cyclus van de vrouw, en hoe mooi ons lichaam is gemaakt. Ook voor onze relatie is het goed geweest; je snapt elkaar beter en kunt meer rekening houden met elkaar. De sfeer tijdens de cursusavonden was veilig en ontspannen. We kunnen het iedereen aanraden!

‘Therapeutisch voor het huwelijk. Je praat elke maand over seksualiteit. Geen sleur!’

Het feit dat je samen de cursus volgt, en ook samen zicht hebt op het verloop tijdens je cyclus, geeft een gedeelde verantwoordelijkheid waardoor het echt voelt als iets van samen.

Wat ik heel mooi vind aan de methode is dat je als vrouw je lichaam goed leert kennen en zorgt draagt voor je lichaam in tegen stelling tot veel andere anticonceptiemiddelen. Daarnaast zorgt het er in onze relatie voor dat we communiceren wanneer we wel of niet kunnen vrijen. Het is fijn om hier samen over te praten en naast het vrijen ook zorg de dragen voor elkaars gezondheid.
Door gebruik te maken van condooms in de vruchtbare periode overbruggen wij de periode dat we vruchtbaar zijn. Hierdoor is de periode dat we niet kunnen vrijen niet te lang.
Wat ons betreft is NFP/Sensiplan gezond voor ons lichaam en voor onze relatie en daarom een hele goede methode voor anticonceptie!

Het is fijn dat NFP/Sensiplan niet alleen iets is wat je als vrouw niet mag vergeten zoals de pil, maar dat het echt iets van ons samen is: je praat er samen over, kijkt samen naar de cycluskaarten enz. Wij doen nu bijna een jaar aan Sensiplan, het achterliggende jaar is prima bevallen.

Mede dankzij Sensiplan heb ik mijn lichaam heel goed leren kennen, heeft de relatie met mijn partner zich verdiept en heb ik leren omgaan met mijn vruchtbaarheid, zonder daarbij in te grijpen op mijn lichaamsfuncties. Ik ervaar het als bijzonder prettig om samen met mijn partner bewust deze verantwoordelijkheid en vrijheid te delen.