Ervaringen met Sensiplan


Vrouwen beginnen om heel uiteenlopende redenen met Sensiplan. Benieuwd naar de ervaringen van anderen met Sensiplan? Lees hieronder ervaringen van gebruikers.Sensiplan heeft een bijzondere invloed gehad op onze relatie. Het geeft veel openingen tot gesprek onderling. Mede daardoor leerden wij elkaar meer vertrouwen. NFP/Sensiplan versterkt het zelfvertrouwen van een vrouw.


Ik heb voor Sensiplan gekozen, omdat ik nieuwsgierig was naar mijn natuurlijke cyclus en wilde het niet meer onderdrukken door de pil of het spiraal. De cursus was erg interessant, ik heb in de vier bijeenkomsten meer geleerd over mijn lichaam en vruchtbaarheid, dan in alle middelbare school biologie lessen bij elkaar. De consulent was zeer vriendelijk, ervaren en deskundig en het voelde prettig om zo open te praten over een onderwerp dat vaak nog in de taboe sfeer ligt. Er was een fijne balans tussen theorie en praktijk, waardoor ik al snel kon leren de methode toe te passen in mijn dagelijks leven. Ik heb mijn lichaam dankzij de cursus zoveel beter leren kennen en die verkregen kennis kan ik op meerdere gebieden van mijn leven toepassen. Ik vond het ook een meerwaarde hebben dat mijn man mee kon naar de cursus, dat heeft echt een verdieping gebracht in onze relatie. We zijn samen verantwoordelijk en dat geeft gevoelens van gelijkwaardigheid en verbinding.
Ik heb nu bijna 12 cycli bijgehouden met behulp van de methode en ik ben nog elke dag dankbaar dat ik de cursus heb gevolgd. Ik voel me meer in verbinding met mijn lijf. Het toepassen van de methode gaat steeds meer als een automatisme en het geeft nieuwe inzichten over de invloed van mijn cyclus op mijn dagelijks leven. In de vruchtbare periode ben ik namelijk energieker, meer naar buiten gericht en socialer, terwijl ik vlak voor de menstruatie meer behoefte heb aan rust en een terugtrekkende beweging maak. Door Sensiplan ben ik me veel bewuster van deze invloeden en speel ik er beter op in. Hierdoor gaat het leven natuurlijker en vloeiender. En ik moet zeggen, het is best vermakelijk als ik mijn man aan tafel de cycluskaart zie bestuderen alsof hij een ingewikkelde wiskundige formule aan het oplossen is. Ik zou het iedereen aanbevelen, omdat het een methode is die de vrouwelijke cyclus ziet als waardevol in plaats van iets wat onderdrukt moet worden.

Charon ten DonkelaarWe hebben de cursus als heel positief ervaren. Samen zijn we veel te weten gekomen over de cyclus van de vrouw, en hoe mooi ons lichaam is gemaakt. Ook voor onze relatie is het goed geweest; je snapt elkaar beter en kunt meer rekening houden met elkaar. De sfeer tijdens de cursusavonden was veilig en ontspannen. We kunnen het iedereen aanraden!


‘Therapeutisch voor het huwelijk. Je praat elke maand over seksualiteit. Geen sleur!’


Het feit dat je samen de cursus volgt, en ook samen zicht hebt op het verloop tijdens je cyclus, geeft een gedeelde verantwoordelijkheid waardoor het echt voelt als iets van samen.


Wat ik heel mooi vind aan de methode is dat je als vrouw je lichaam goed leert kennen en zorgt draagt voor je lichaam in tegen stelling tot veel andere anticonceptiemiddelen. Daarnaast zorgt het er in onze relatie voor dat we communiceren wanneer we wel of niet kunnen vrijen. Het is fijn om hier samen over te praten en naast het vrijen ook zorg de dragen voor elkaars gezondheid.
Door gebruik te maken van condooms in de vruchtbare periode overbruggen wij de periode dat we vruchtbaar zijn. Hierdoor is de periode dat we niet kunnen vrijen niet te lang.
Wat ons betreft is NFP/Sensiplan gezond voor ons lichaam en voor onze relatie en daarom een hele goede methode voor anticonceptie!


Het is fijn dat NFP/Sensiplan niet alleen iets is wat je als vrouw niet mag vergeten zoals de pil, maar dat het echt iets van ons samen is: je praat er samen over, kijkt samen naar de cycluskaarten enz. Wij doen nu bijna een jaar aan Sensiplan, het achterliggende jaar is prima bevallen.


Mede dankzij Sensiplan heb ik mijn lichaam heel goed leren kennen, heeft de relatie met mijn partner zich verdiept en heb ik leren omgaan met mijn vruchtbaarheid, zonder daarbij in te grijpen op mijn lichaamsfuncties. Ik ervaar het als bijzonder prettig om samen met mijn partner bewust deze verantwoordelijkheid en vrijheid te delen.