Ervaringen met Sensiplan


Vrouwen beginnen om heel uiteenlopende redenen met Sensiplan. Benieuwd naar de ervaringen van anderen met Sensiplan? Lees hieronder ervaringen van gebruikers.

We maken nu een paar maanden gebruik van Sensiplan en dat bevalt heel goed. De cursus heeft ons veel nieuwe inzichten gegeven. Er was veel ruimte voor discussie tijdens de cursus en de trainster nam hier ook echt de tijd voor. Wij zouden Sensiplan iedereen aanraden, de methode is erg betrouwbaar en de theorie was ook heel goed te volgen. Mijn vriend en ik zijn allebei moslim, de methode is natuurlijk ideaal omdat je dan niet de pil hoeft te slikken. Als je de richtlijnen en regels goed volgt, dan zouden wij het iedereen aanraden. De methode is super!

Rachid en Fatih

Omdat het seksuele contact in het begin na ons trouwen niet altijd gemakkelijk ging verwachtten we niet dat we snel zwanger zouden raken. Daarom hebben we de Sensiplan-cursus gevolgd. Dit hebben we met veel interesse gedaan en werden daarin vriendelijk en professioneel begeleid door onze consulente.
Mede dankzij de cursus kregen we inzicht in allerlei factoren die bijdragen tot een hogere of juist minder hoge kans om zwanger te worden.
Uiteindelijk kunnen we vol vreugde mededelen dat we, aan het einde van de cursus, in verwachting zijn geraakt :). We willen God in de eerste plaats hiervoor danken en zijn heel blij met de begeleiding die we bij Sensiplan hebben mogen ontvangen.

Job en Iris (34 jaar)

We volgen sensiplan nu bijna 1 jaar en zijn erg blij met de methode. We zijn de cursus begonnen voor we gingen trouwen. Daarvoor gebruikte ik geen anticonceptie. In het begin vonden we het wat spannend ook omdat je je eigen cyclus moet leren kennen en vertrouwen moet krijgen in de methode. Mijn vriendinnen hadden er geen vertrouwen in dat het ging lukken omdat ik nogal een choatisch persoon ben maar dat viel alles mee. Nu we de methode ons eigen hebben gemaakt kost het ons weinig moeite en kunnen we op een natuurlijke manier genieten van elkaar. Daarnaast hebben we meer begrip voor elkaar (ons lichaam) gekregen omdat we beter snappen hoe vooral een vrouwelijk lichaam werkt. De cursus avonden hebben we als prettig, leuk en leerzaam ervaren, geen vraag was te gek. Ook als je na een cursusavond een vraag had kon je de consulente altijd benaderen en dacht ze met je mee. Na een jaar deze methode gebruiken, zouden we het iedereen aanraden!

Anne en Roelof


Ik heb altijd het gevoel gehad dat de natuur seksualiteit niet bedoeld kon hebben zoals nu met anticonceptie omgegaan wordt. Bijvoorbeeld met een pil je hormoonbalans beïnvloeden. Want zo’n pil heeft méér invloed op je lijf en welbevinden dan alleen anticonceptie. Ik heb het ongeveer 10 jaar gebruikt en hoewel ik daar geen fysieke problemen mee had voelde ik me er niet prettig bij. Alsof ik de natuurlijke balans in mijn lichaam verstoorde.
Na de bevalling van mijn eerste kind besloot ik het Nooit meer te gebruiken! Een spiraaltje was nooit een serieuze optie voor mij. Vanwege de hormonen maar ook vanwege de verstorende aanwezigheid bij mijn baarmoeder. Dus overgestapt op condooms. Maar daarbij voelde het alsof ik een stukje miste in het contact met mijn partner. Vrijen zonder condooms voelt voor mij als een hele diepe verbinding met mijn partner. Dat zit hem niet alleen maar in dat dunne stukje latex wat er dan niet is maar ook in de energie-uitwisseling tussen ons twee. Zonder condooms voelen wij ons veel dieper verbonden met elkaar. Ik voelde dat het nooit zo bedoeld kon zijn om die diepe verbinding te missen. Het leek mij dat er toch iets mogelijk moest zijn om met elkaar te vrijen én niet zwanger te worden zonder al deze ingrijpende middelen. 

Toen ben ik op internet gaan zoeken naar andere methoden. En ik kwam vrij snel terecht bij Sensiplan. Dat sprak mij meteen erg aan. Het leek mij meteen al logisch om mijn lichaam beter te leren kennen en op die manier bewust keuzes te kunnen maken. Wel/niet vrijen of wel/geen condooms gebruiken. Ook mijn partner zag het meteen zitten. We hebben eerst het boek doorgenomen om nog beter in te schatten of het bij ons paste. Toen hebben we ons vrij snel opgegeven voor de cursus. Want met wel/niet zwanger worden willen we geen risico’s nemen. We wilden ons zeker voelen dat we precies begrepen hoe onze lichamen op dat gebied werken én hoe we daarmee om kunnen gaan.
De cursus was héél verhelderend en liet geen twijfel over op enig gebied. Bovendien was het ook nog gezellig! En wat leuk om zoveel inzicht te krijgen in de werking van je lijf! Het toepassen in de praktijk was in het begin even spannend, maar dat was vooral onzekerheid, of ik het wel goed interpreteerde allemaal. Maar ik wist dat het klopte wat we deden en al snel voelden wij ons er heel zeker bij.  Fijn was het idee dat ik de consulente altijd een vraag kon stellen of bij haar kon checken!

Ja, het was even wennen om iedere morgen en iedere avond even wat op te schrijven over mijn cyclus maar ik vond het ook leuk om mijn lichaam zo goed te leren kennen én alle emoties die daarmee samenhangen. Ik ging nu veel meer het verband zien tussen mijn emoties en mijn cyclus. Ik leerde mezelf beter begrijpen.
Het temperaturen… daar had ik niet altijd evenveel zin in. Maar het kost maar 3 minuten tijd en daar staat tegenover dat wij nu ongeveer de helft van mijn cyclus onbezorgd zonder condoom kunnen vrijen. En in de andere helft met. Bovendien kreeg ik binnen een jaar zoveel inzicht in mijn cyclus dat ik ook leerde wanneer ik het temperaturen eens een dagje over kon slaan.

Het is vooral de vrouw die hiermee heel bewust bezig is. Maar ik vind het een cadeautje voor mezelf dat ik nu zoveel inzicht in mijn lichaam, mijn hormoonbalans, mijn emoties heb gekregen. En mijn man neemt hier zelf zijn rol in. Als ik twijfel over de interpretatie overleg ik met hem. Ik deel ook mijn dagelijkse bevindingen met hem zodat ook hij weet hoe het met mijn lichaam én mijn emoties gesteld is en dat vind ik een toevoeging voor onze relatie.
Na ongeveer een jaar besloten we dat we graag nog een kindje wilden uitnodigen bij ons. Toen was het heel handig om te zien wanneer we daarop de meeste kans hadden. We hadden het geluk dat dat vrij snel lukte!

Johannes (klassiek homeopaat) en MarianneMijn man en ik hebben samen de cursus gedaan, nadat ons 4de kindje geboren was.
Het was een fantastische cursus, omdat je zoveel moois van je lichaam leert .
Wat een groot wonder, hoe het allemaal fantastisch op elkaar afgestemd is!!
Dat op zich is al de moeite waard. Daarom zal ik elk stel deze cursus willen aanraden. Alles word nog mooier! De cursus verliep prettig, we hadden ook een fijne groep. een beetje open zijn is ook wel leuk...maar hoeft helemaal niet.

Omdat ik ging leren wat de vruchtbaarste periode, -en de juist onvruchtbare periode- is, kan ik/ kunnen we zekerder zijn, en bewust hiermee omgaan. Wij kiezen voor combinatie met condoom, beetje makkelijk :) maar ook helemaal alleen Sensiplan zal juist zeker prachtig zijn. Ook het temperaturen doe ik alleen in de periode naar de vruchtbaarheid toe. Het is vrij duidelijk als je het consequent noteert...en eerlijk gezegd, nu ik mijn lichaam beter kent , zie je e.e.a. een beetje aankomen en durf je wat meer 'risico' (fout woord, maar toch) te nemen. Het geeft een hoop rust.Sensiplan-NFP, daar ‘dwepen’ we mee! Wat een prachtige methode, het nauwe contact wat je als man en vrouw dan kan hebben in alles wat met je seksuele relatie te maken heeft. … Persoonlijk ervaren wij het als heel bijzonder en door de Heer aan ons gegeven om zo ook in seksueel opzicht met elkaar te mogen leven. Voor een ieder van harte aanbevolen!‘We raden het vooral stellen aan die van plan zijn te trouwen, het is een hele goede voorbereiding op je huwelijk.’‘Deze cursus is een aanrader voor alle meisjes en vrouwen. Je leert zo veel beter je lichaam kennen. Vooral wanneer je deze samen met je man volgt, krijg je meer openheid en verbondenheid in je relatie. Ga vooral door met het geven van deze cursus.’We hopen dat er nog veel meer mensen zijn die Sensiplan leren kennen en gebruiken. Overigens hebben we de cursus gevolgd vóór ons trouwen. Daar zijn we erg blij om en dat raden we iedereen aan. Een lastig onderwerp wordt bespreekbaar en het is heerlijk om alvast te weten hoe het zit met de vruchtbaarheid van de vrouw en alles wat daarbij komt kijken.We spreken er wel met anderen over, maar veel mensen denken dat het bij hun niet kan. Ze durven het niet echt. Er mag best wat meer bekendheid aan gegeven worden. Via christelijke bladen/krant. Vooral met ervaringen van anderen.Heb door NFP/Sensiplan mijn cyclus en lichaam goed leren kennen, we waren er blij mee, want waren ten einde raad en bang voor nieuwe zwangerschap.Het is wonderlijk te leren en te ontdekken hoe ons lichaam geschapen is. Elke maand een nieuwe cyclus met de mogelijkheid tot zwanger worden. Er zou veel bekendheid aan deze methode gegeven moeten worden. Bv. door ook vanuit de kerken voorlichting te geven aan jonge stellen. Je krijgt zo veel respect voor je lichaam en voor elkaar. Het is zeer verrijkend en verdiepend voor je huwelijk.


Verder zijn de mensen die ik over Sensiplan hoor, ook artsen, sceptisch over de methode. Bestempelen deze over het algemeen als onbetrouwbaar. Ervaar dit zelf niet zo. Mits de regels goed worden nageleefd werkt het uitstekend. Hoewel ik deze methode nu dus niet meer gebruik heb ik de bewustwording van m’n vruchtbaarheid als zeer positief ervaren, hier heb ik nog steeds wat aan. Ik vind dat eigenlijk iedere vrouw (en zonodig ook de mannen) zo’n cursus moeten volgen.