Ervaringen met Sensiplan

Vrouwen beginnen om heel uiteenlopende redenen met Sensiplan. Benieuwd naar de ervaringen van anderen met Sensiplan? Lees hieronder ervaringen van gebruikers. Ook uw verhaal kan hierbij komen, stuur ons uw verhaal via de contactpagina.

Ervaringen van deelnemers aan de consulentenopleiding met Sensiplan

Meteen vanaf het begin was ik enthousiast over de basiscursus Sensiplan. “Dit zou iedereen op school moeten leren!” heb ik vaak gedacht. Daarbij werd de cursus op een fijne manier gegeven en zat de cursus gewoon goed in elkaar.

Ik ben bij Sensiplan uitgekomen omdat ik geen hormonen meer wilde gebruiken. Ik wilde ook niets kunstmatigs in mijn lichaam dat er niet hoort. Na een hele medische geschiedenis met endometriose kies ik nu liever voor de natuurlijke weg. Ook ik heb jarenlang de pil geslikt zonder er vraagtekens bij te zetten. Ik voelde me in die periode alsof ik met mijn hoofd in een wolk zat en ben ook een tijdje depressief geweest. Maar vooral leek het alsof ik de verbinding met wie ik was, was kwijtgeraakt. In hoeverre dat door de pil kwam, is lastig te zeggen, maar ik ben ervan overtuigd dat het zeker een rol heeft gespeeld.

Vóór Sensiplan probeerde ik Ladycomp: een computertje dat je vertelt wanneer je vruchtbaar bent. Maar dat viel me erg tegen. De thermometer lijkt niet goed te meten en je kunt foutmetingen of uitschieters er niet uithalen. Dat deed me vooral realiseren dat ik ZELF mijn cyclus en vruchtbare periode wilde kunnen interpreteren in plaats van afhankelijk te zijn van een apparaatje (of app). Dat vind ik ook het sterke van Sensiplan. Sensiplan geeft je de sleutel in handen om zelf betrouwbaar je vruchtbare periode te kunnen vaststellen. Als je ervoor durft te kiezen om die verantwoordelijkheid zelf te dragen, is Sensiplan een prachtige methode.

Ik kies voor natuurlijk mezelf zijn en ik gun alle vrouwen de kennis en kracht om dat ook te doen. Daar wil ik graag voor gaan staan en daarom heb ik heb de consulentencursus gevolgd; zodat ik vol enthousiasme aan de vrouwen en stellen die er klaar voor zijn deze -in mijn ogen- cruciale kennis door kan geven.

Marie-José Galavazi-van Rijn
In 2013 hebben mijn man en ik de basiscursus Sensiplan gevolgd. Daar was ik zo enthousiast over dat ik tegen mijn man zei: “Deze cursus zou ik ook wel willen geven.”

Sensiplan sluit goed aan bij mijn medische interesse. Gelukkig is de cursus tot consulent goed te combineren met mijn opleiding geneeskunde, ik ben nu derdejaars.

Ik vind Sensiplan een prachtige methode om om te gaan met vruchtbaarheid, daarom wil ik deze kennis graag doorgeven aan anderen.

Het bijzondere aan deze methode vind ik dat je zelf verantwoordelijk en bewust betrokken bent bij je vruchtbaarheid. Je lichaam is wonderlijk geschapen en als je goed weet hoe het functioneert is dat mooi en geeft het zelfvertrouwen. Het is prettig dat het mogelijk is om betrouwbaar om te gaan met je vruchtbaarheid zonder dat je hormonen of condooms nodig hebt.

CoriekeEen tijd lang slikte ik de pil. Hier was ik nooit erg tevreden mee, maar ik had er tegelijk ook geen duidelijke ‘last’ van. Pas nadat ik enige tijd was gestopt met de pil en Sensiplan leerde kennen, werd mij duidelijk hoeveel invloed die hormonen eigenlijk hadden op mij. Sensiplan respecteert je lichaam en dat van je partner en dat vind ik heel belangrijk. Het is een natuurlijke en eerlijke methode. Ik wilde graag de hoge betrouwbaarheid van Sensiplan behalen en volgde de basiscursus. Dat was ontzettend leuk en leerzaam. Er kwam allemaal kennis voorbij die ik al veel eerder had willen hebben. Kennis die ik ook iedereen gun die een bewuste keuze wil maken met betrekking tot zijn vruchtbaarheid. Ik ben consulent geworden omdat ik deze waardevolle kennis door wil geven en omdat ik het ontzettend boeiend vind mensen te begeleiden om hun persoonlijke weg met Sensiplan te vinden.

Guénaëlle


"Wat ik mooi en interessant vind aan Sensiplan, is dat je je eigen lichaam leert kennen. Het is mooi om te zien hoe je lichaam werkt en wat je aan bepaalde lichaamssignalen kunt aflezen. Omdat ik hier zelf enthousiast van werd, leek het me heel leuk om dit ook aan anderen aan te leren en hen te begeleiden in dit proces. De opleiding tot consulent heb ik als positief en leerzaam ervaren. Je leert veel extra dingen, die je niet in de basiscursus leert. Daarnaast is er veel afwisseling tussen theorie en praktijk. De stage was spannend, omdat je er verantwoordelijk voor bent dat anderen de methode goed aanleren, maar het was ook gaaf om echt zelf de cursus te kunnen geven, een band op te bouwen met je cursisten en te zien hoe ze zelf steeds meer leerden en ook enthousiast werden!"

MarjoleinNadat mijn man en ik de Sensiplan-cursus gevolgd hadden en we op de laatste cursusavond een evaluatieformulier invulden waarbij gevraagd werd of we zelf wat voor Sensiplan wilden betekenen, was ik direct enthousiast. Het leek mij erg leuk om deze mooie en natuurlijke methode aan anderen te leren. Zodra er een nieuwe consulentencursus ging starten heb ik me aangemeld.
Ik wist van tevoren niet goed wat ik kon verwachten van de consulentenopleiding, maar tijdens de eerste cursusdag klikte het direct goed met de cursusleiders en de andere cursisten. Voor elke cursusdag kregen we huiswerk op wat bestond uit het doorlezen van (Nederlandse) informatie en achtergronden over de mannelijke en vrouwelijke geslachtsorganen, voorbehoedsmiddelen, pedagogische vaardigheden, verschillende cyclusvormen enz. Ook maakten we oefeningen uit het oefenboek. Het praktijkgedeelte werd ook niet vergeten, want elke cursusdag gaf iemand een stukje ‘Sensiplan-cursus’ zoals je dat ook zou geven aan andere stellen. Dat was erg leerzaam maar vooral ook heel leuk om iedereen bezig te zien.
Het allerleukste van de consulentenopleiding was natuurlijk het geven van de eerste cursus aan anderen… De stage, waarbij je aan 3 echtparen de Sensiplancursus geeft, onder begeleiding van een tutor. Het is echt heel erg boeiend om de methode aan anderen te leren. Ik merkte dat mensen zich verwonderden over de signalen en observaties van hun lichaam waarmee ze hun vruchtbare en onvruchtbare dagen kunnen vaststellen. Ook was het heel leuk om hen te begeleiden bij de vragen die ze hadden of de dingen waarbij ze tegenaan liepen tijdens het aanleren van de methode.
Qua tijdsplanning en drukte rondom de consulentencursus vond ik het heel goed te doen. Je weet ruim van tevoren wat er van je verwacht wordt qua huiswerk en opdrachten, en je kunt natuurlijk zelf inplannen wanneer je dat doet. Het leren voor het examen was best even veel, maar het is ideaal om alles te leren want daar heb je echt profijt van tijdens de cursusavonden. Al met al vind ik de consulentenopleiding (en het worden van gediplomeerd consulent) een echte aanrader, direct aanmelden zou ik zeggen…!

Marlene

Uitreiking van Certificaten aan nieuwe Sensiplan Consulenten